Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA BISZKOPTACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser tłusty 80 dag
jajko 6 sztuk
śmietana 18 proc 1/2 szkalnki
cukier 25 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
rodzynki 10 dag
budyń śmietankowy 1 opakowanie
biszkopty podłużne 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA BISZKOPTACH

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wan.
Do utartych żółtek dodać mąkę, budyń bez cukru i śmietanę i dalej ucierać.
Ubić pianę z białek
Do ciasta dodać rodzynki,skórkę pomarańczową i pianę z białek, lekko wymieszać
Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty i wylać gotowy ser.
Piec 50 minut w temperaturze 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.11.2013 00:34
na pewno smaczny, serniki to moje ulubione ciasta
Angelika10 11.08.2012 00:31
pychota
fictor123 22.07.2012 14:42
super
krokodyl 10.07.2012 18:42
dobreeeee
ankaryba 24.06.2012 22:33
smaczny :-)
koala 05.06.2012 14:57
wspaniały serniczek
zbysio 31.05.2012 22:17
super
Dorota59 26.05.2012 15:56
pyszniutkie
sara1 17.05.2012 11:56
wyśmienite ciasto
Robert10 04.05.2012 09:09
extra
Motorek 03.05.2012 07:11
smaczny
Katarzyna59 30.04.2012 16:06
pycha
Renata16 30.04.2012 11:50
pychotka
kate.500 30.04.2012 10:37
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak