Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO NA PIEROGI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
śmietana 18 proc 1 kubek
masło 1 łyżka
żółtko jajek 2 sztuki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO NA PIEROGI

Zagniatamy z tych składników ciasto z tym że mąki dajemy tyle ile się wgniecie. Z tej porcji wychodzi około 40 pierogów.
Od momentu wypłynięcia gotować około 10 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 10.07.2012 18:43
nie próbowałam jeszcze tego sposobu
Marta1986 09.06.2012 10:12
super
Marta1986 09.06.2012 10:12
super
koala 05.06.2012 14:59
doskonałe to ciasto
andrew1 21.05.2012 12:28
slimak slimak pokaz rogi dam ci sera na pierogi
Anna152 16.05.2012 14:59
robie prawi tak samo
Katarzyna59 11.05.2012 18:16
fajne
Justyna Jussstiii 05.05.2012 12:02
super
kate.500 03.05.2012 12:51
ekstra
ronald88 02.05.2012 14:36
super
treonina 01.05.2012 21:59
dodajecie śmietanę do ciasta na pierogi? nigdy nie dodawałam, ciekawy przepis
Renata16 30.04.2012 11:52
robię podobnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak