Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10
łosoś wędzony plastry 20 dag
sól do smaku
rzeżucha do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane łososiem

Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Przekrajamy i wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do miksera. Dodajemy łososia oraz sól (z solą uważajmy bo łosoś wędzony jest dość słonawy). Całość miksujemy na jednolitą i gładką masę. Tak przygotowany farsz nakładamy w miejsce żółtek jaj. Posypujemy świeżą rzeżuchą. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.01.2013 11:27
Bardzo lubię jajka faszerowane w każdej postaci, a z łososiem to chyba najbardziej.
Kasiax18 03.08.2012 22:14
extra
Andysz 21.05.2012 15:20
lubię;)
Jolanta_P-S 09.05.2012 18:58
Jajek nigdy nie odmawiam
BernadettaP 04.05.2012 09:18
Ja dodaję jeszcze troszkę majonezu :D
MAR3STA 02.05.2012 19:40
znakomity farsz
forgielka 02.05.2012 08:53
smaczne
Mysiunia 30.04.2012 21:28
rzeczywiście smaczne to :) farsz na pewno pyszny :)
ziutula
ziutula 30.04.2012 13:08
chętnie bym sie poczęstowała...
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:24
super
Cukiereczek13 30.04.2012 08:50
pięknie się prezentują
Katarzyna/kate1980 29.04.2012 23:46
uwielbiam takie połączenia
Kekerboom 29.04.2012 23:14
super pomysł
Agiatis 29.04.2012 23:09
Świetne połączenie smaków;) jak dla mnie szósteczka z plusem;)
Rafał10 29.04.2012 22:27
jajka i łosoś ! Świetny skład :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak