Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 10 sztuk
cukru 1 szklanka
migdałów zmielonych 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukru 1 szklanka
mleko 1 szklanka
migdałów zmielonych 25 dag
masła 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto migdałowe

Ciasto: Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem.Ubić pianę z białek i dodać do utartych żółtek.Wsypać zmielone migdały i bułkę tartą.Wszystko razem delikatne zmieszać.Tortownicę natrzeć masłem i posypać resztą bułki tartej.Wlać ciasto i włożyć do nagrzanego (ale nie gorącego) piekarnika.Piec ok 60 minut. Krem; cukier i mleko gotować na małym ogniu przez 30 minut,mieszając od czasu do czasu.Przygotowanym w ten sposób lukrem zalać migdały,dodać masło i ucierać aż masa stanie się jednolita.Przełożyć ciasto.Udekorować całymi migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.05.2012 12:01
super
Kekerboom 29.04.2012 23:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak