Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowo-jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
sok jabłkowy 1 litr
cukier do smaku
skrobia ziemniaczana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowo-jabłkowy

Rabarbar obrać i pokroić w plasterki.
W garnku zagotować sok jabłkowy (odlać pół szklanki do rozpuszczenia skrobi), dodać rabarbar i cukier.
Gotować do czasu, aż rabarbar się rozgotuje.
W międzyczasie rozpuścić mączkę ziemniaczaną w odlanym soku jabłkowym i wlać na gotujący kompot.
Szybko wymieszać, aż kisiel zgęstnieje i zagotuje się.
Podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 06.08.2012 21:42
super
kamyk 10.07.2012 21:23
ciekawe jak smakuje
reniatka 04.05.2012 10:13
uwielbiamy kisiel trzeba bedzie wyprobowac
krokodyl 01.05.2012 20:08
idzie sezon na pyszne posiłki :) dzięki za inspirację
Habibi 30.04.2012 00:29
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak