Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta na zimę

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 4 kg
cebula 5 szt
sól 6 łyżek
ocet 14 łyżek
jabłka 9 szt
cukier 20 dkg
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta na zimę

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić, dodać sól i wymieszać, odstawić na 24 godziny. Po tym czasie odcisnąć z kapusty sok. Do wody dodać ocet, cukier i zagotować. Do zalewy wrzucić kapustę na 15 minut i gotować na bardzo wolnym ogniu. Dodać poszatkowane na tarce o grubych oczkach obrane jabłka i całość dokładnie wymieszać. Kapustę wkładać do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować około 20 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.01.2014 09:11
bardzo dobra
IwonaKa 09.10.2013 00:03
muszę też taką zrobić
Alex_M 23.09.2013 09:12
na zimę super!
ONY_za_kare 01.09.2013 18:43
fajna kapusta!
adelajda 04.08.2013 11:37
Bardzo lubię czerwoną kapustę !!!
IKrakowianka 03.08.2013 16:48
dobry pomysł
alaaa 31.07.2013 09:44
idealna na zimę
pajbek 15.07.2013 13:15
Przepis godny uwagi :-)
Seba 26.05.2013 21:03
bardzo smaczna
Ewelina38 07.08.2012 21:04
uwielbiam ją do obiadku
krokodyl 13.07.2012 14:49
lubię
koala 08.06.2012 01:41
wspaniała :~)
Fiffi 30.05.2012 15:36
takiej nie robiłam
RenataZ-et 27.05.2012 11:50
super
usmiech 26.05.2012 13:33
dobre
kate.500 12.05.2012 19:04
super
Kuchareczka2 10.05.2012 14:10
takiej nie robiłam
smakowita 09.05.2012 10:06
uwielbiam ją
reniatka 08.05.2012 09:41
świetna
olkaaa 08.05.2012 07:38
fajne
olkaaa 08.05.2012 07:38
fajne
Dorota59 04.05.2012 14:19
super zapasy
Renata16 03.05.2012 15:55
bardzo mi smakuje taka czerwona kapustka *_*
parysek10 30.04.2012 13:43
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak