Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak na grillu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak na grillu

Szczupaka umyć, oczyścić, pokroić na dzwonka, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Pietruszkę posiekać drobno. Warzywa połączyć ze sobą, posolić je delikatnie. Rybę posypać przyprawą do ryb i solą. Na folii aluminiowej rozetrzeć trochę oliwy z oliwek. Dać na nią rybę. Nafaszerować ją warzywami. Zwijać każdy dzwonek z osobna. Piec na grillu z obu stron. Piec ok. 40 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.07.2012 23:41
z marchewką jeszcze nie robiłam na grilu
piskotka 30.04.2012 19:45
wygląda smakowicie
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:23
super
gosia47-47 30.04.2012 09:03
@Pyza: u mnie się tak mówi: dzwonki, ale specjalnie dla ciebie zmieniłam :)))
SmacznaPyza 29.04.2012 17:04
na dzwonka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak