Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z BROKUŁAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej z orzechów włoskich 1 łyżeczka
ocet ryżowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
miód 1 łyżka
brokuły 125 g
fasolka szparagowa 125 g
kukurydza 125 g
pieczarki 75 g
kapusta pekińska 100 g
kiełki sojowe 150 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z BROKUŁAMI

Brokuły podzielić na różyczki, fasolę pokroić na małe części, Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Brokuły i fasolkę gotować przez 2 minuty we wrzącej wodzie. Odsączyć przelać zimną wodą, Do miski wsypać pokrojoną kapustę, pieczarki, kiełki, kukurydzę i odsączone, warzywa. Wymieszać wszystko razem. Zmieszać ze sobą olej z orzechów włoskich, ocet ryżowy, olej rzepakowy i miód. Doprawić sola morską, Tak p-przygotowanym dressingiem zalać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika4 16.08.2012 09:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak