Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki polskie z majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała parzona
wątróbki drobiowe
cebula biała
majeranek
Czosnek suszony Prymat
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki polskie z majerankiem

Drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Do miseczki wsypać majeranej, dodać sól, pieprz i czosnek granulowany - wymieszać.
Kiełbasę pokroić w grube plastry, wątróbki oczyścić, umyć, osuszyć i posmarować olejem - opanierować w majeranku z przyprawami.
Boczek pokroić w plasterki i owinąć każdym jedną wątróbkę.
Na patyczki nabijać naprzemian kiełbasę, cebulę i wątróbki w boczku.
Upiec na grillu i podawać z duszonymi jabłkami oraz kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.03.2013 19:56
Polecam - tak dla odmiany :)
Juleczka20 10.08.2012 09:15
pyszne
artur7 08.08.2012 06:53
ciekawe polaczenie jaki smak
eagle 03.05.2012 12:42
Mieliśmy je na majówkowym grillowaniu :) Smakowały :))
krokodyl 01.05.2012 20:09
dobre szaszłyczki
Habibi 30.04.2012 00:28
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Patrycja35 29.04.2012 13:24
uwielbiam szaszlyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak