Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grillowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 sztuki
kiełbasa śląska 2 sztuki
cebula 2 sztuki
szczypiorek
ser żółty 20 dag
mięso mielone w kulkach przypr
wędlina kilka plastrów
kabanos 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grillowe

Cebulę pokroić w cienkie plastry. Pomidora także pokroić w cienkie plastry. Kabanosy pokroić w grubsze plasterki, tak samo kiełbasę śląską. Ser żółty zemleć na tarce o cienkich oczkach. Przygotować patyczki do szaszłyków. Na każdy patyczek nabijać po trochu każdego składnika. Nabijać na przemian. Plasterki wędliny zwijać w rulonik i także nabijać. Na koniec pozostawić ser żółty, szczypiorek i natkę pietruszki w proszku. Ułożyć szaszłyki na grillu. Posypać serem żółtym. Smażyć do momentu upieczenia się kiełbas. Na koniec wyjąć posypać natką pietruszki w proszku i posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 11.05.2012 08:50
uwielbiam szaszłyki
1j1o1l1a1 29.04.2012 14:53
właśnie sezon na grilla :)
parysek10 29.04.2012 13:40
bardzo apetyczne
Patrycja35 29.04.2012 13:25
pychaaaaa az sie chce zjesc
halina17 29.04.2012 11:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak