Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z miętowym groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

natka pietruszki
mięta świeża siekana
Musztarda delikatesowa Prymat 2 Łyżki
groszek mrożony 300 gram
creme fraiche 2 Łyżki
sok z cytryny 0.5
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z miętowym groszkiem

Kroki postępowania

1
Posiekaj miętę, natkę oraz tymianek i wymieszaj. Posmaruj żeberka musztardą i obtocz w ziołach.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200C przez 20 minut (pólkrwisty) lub 25-30 (dobrze wypieczony). Odstaw na 5-10 minut przed podaniem.
Krok 1 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto
2
Gotuj mrożony groszek przez 3-4 minuty.
Następnie przełóż odcedzony groszek z małą iloscią wody do blendera. Dodaj 2 łyżeczki posiekanej mięty i 2 łyżki creme fraiche*. Dodaj sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko zblenduj na gładką masę.

*Przygotowanie creme fraiche - Wymieszaj 1 szklankę śmietany kremówki oraz 1 szklankę maślanki.
Krok 2 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto
3
Pokrój żeberka na kawałki. Nalóż puree z groszku i podawaj z tluczonymi ziemniakami.

Smacznego!
Krok 3 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.05.2014 12:30
z mięto to idealne zestawieni
elaa 04.05.2012 19:40
fajny ten motyw z miętą
Ada-Gaba 30.04.2012 07:41
bardzo lubię
Beatris 29.04.2012 16:57
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę tak dobrze przygotowanej jagnięciny. Niestety u nas na Wybrzeżu nigdzie jej nie widziałam. Nie mam pojęcia gdzie można ją kupić.
Aga20 29.04.2012 16:01
super! Uwielbiam jagniecine, a z mieta jest najlepsza!:)
ziutula
ziutula 29.04.2012 11:40
smaczna porcja mięsa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak