Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na białej kiełbasie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 4 ł
marchewka 2
pietruszka 2
ziemniaki 3
biała kiełbasa 3
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
kostka rosołowa 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na białej kiełbasie

Kiełbasę białą gotuję z kostką rosołową i koncentratem pomidorowym. Po kilkunastu minutach dodaję pokrojoną marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki. Ogień zmniejszam i na małym gotuję 10 minut. Na koniec dodaję zioła prowansalskie, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuję wszystko razem jeszcze 20 minut i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak