Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1/3 opakowania
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
mleko 1/4 szklanki
skórka od cytryny 1/2 szt
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z czerwoną fasolą

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wsypać do rondla i podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany makaron i poddusić razem z fasolą. Mąkę wsypać do szklanki, zalać mlekiem i wymieszać. Dodać do makaronu. Zagotować. Cytrynę sparzyć i zetrzeć z niej skórkę do makaronu. Wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 30.04.2012 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak