Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
mleko skondensowane
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
kawa 1/2 szkl
orzechy
cukier puder 1/2 szkl
orzechy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: krówka

biszkopt z 8 jaj(przepis w mojej księdze)po upieczeniu przekroić na pół,masę kajmakową wymieszać ze szklanką posiekanych orzechów,posmarować biszkopt,przyłożyc drugim ciastem,mleko schłodzić, w tym czasie rozpuścić żelatyne, i zrobić kawe najlepiej rozpuszczalną z 2 kopiatych łyżeczek,mleko ubić z cukrem ,dodać żelatynę,podzielić napół,do jednej połowy dać kawę,wyłożyć na biszkopt,włożyć na chwilę do lodówki,po czym dać na to ostatnią biała warstwę.Ja przyozdabiam gotowym sosem karmelowym i posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 17.08.2012 09:11
swietna Ci wyszła
tessinka 07.06.2012 21:48
jadłam kiedyś u znajomej,było pyszne :)
Izka192 05.06.2012 19:52
apetyczne
caralajna 21.05.2012 07:14
super wygląda i na pewno też smakuje
Krystyna32 05.05.2012 22:00
extra
AGNIESZKA144 05.05.2012 10:21
super
dwa pokoje z kuchnią 30.04.2012 00:17
ale bym zjadła takie ciacho!
Agnieszka91 29.04.2012 12:37
super ciiacho
iziona 29.04.2012 07:29
Bardzo fajne i pyszne ciasto.
halina17 28.04.2012 21:04
smaczne cuasto
Rafał10 28.04.2012 18:12
Wygląda świetnie! Smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak