Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk w kostce 2 szt
sól troche
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk w panierce

Kroki postępowania

1
Rybę wkłądamy do wody zeby się trochę rozmroziła na ok. 2 min.
Krok 1 - morszczuk w panierce foto
2
Kładziemy na talerzu, pieprzymy, solimy.
Krok 2 - morszczuk w panierce foto
3
Przygotowywujemy talerze z mąką i jajkiem. Rozgrzewamy patelnię , żeby od razu po wymoczeniu w jajku mozna bylo rybę na niej piec.
Obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku. Wkładamy od razu na patelnie.
Krok 3 - morszczuk w panierce foto
4
Smażymy 5-6 min. na małym ogniu. Olej powinien sięgać połowy ryby.
Krok 4 - morszczuk w panierce foto
5
Można podawac z frytkami.

Smacznego !

Przepis jest podobny do tego o halibucie , ale różni sie przygotowaniem i panierka jest inna.
Krok 5 - morszczuk w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.07.2013 10:04
lubię wszystkie ryby bez znaczenia
Anna146 28.04.2012 16:59
bo ryba wpływa na wszystko :-)
gosia47-47 28.04.2012 14:17
fantastyczne
fijolek91 28.04.2012 13:36
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak