Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Sowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wafle ryżowe 2 szt.
szynka 2 plastry
masło 1 łyżecz.
ogórek konserwowy 1 szt.
ketchup 2 łyżecz.
czarna oliwka 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 1 szt.
ser gouda 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Sowa

Wafle ryżowe smaruje cienko masłem. Z szynki wykrawam koła, kładę je na posmarowane masłem wafle. Dookoła szynki na waflach układam kwadraciki wycięte z sera żółtego. Na szynkę kładę plasterki jajek (to będą sowie oczy), a na nie krążki ogórka konserwowego, źrenice i brwi robię z czarnych oliwek. Nosek maluję z ketchupu. Od razu podaję kanapki dzieciom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marines27 03.06.2012 12:53
mniam
marines27 03.06.2012 12:53
mniam
1j1o1l1a1 28.04.2012 17:43
:) dekoracyjna...do patrzenia, szkoda jeść:)
Rafał10 28.04.2012 15:12
hehe ładna sówka, smaczna :) nigdy nie jadłam sowy, ciekawe jak smakuje
przemek20008 28.04.2012 14:46
pyszka
parysek10 28.04.2012 14:18
pomysłowe
Hanna5 28.04.2012 13:50
ale fajne dla dzieci akurat
Marko 28.04.2012 13:15
śliczna
Marko 28.04.2012 13:15
śliczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak