Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana z nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 garść
bakłażan 1 szt
czosnek 1 ząbek
kasza jaglana 1 szklanka
sól
przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana z nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku

Bakłażana kroimy w długie plasterki solimy z dwóch stron i odstawiamy na 10 min . Następnie myjemy plasterki pod wodą osuszamy i grillujemy z dwóch stron. Kaszę gotujemy. Na patelni na masle podsmażamy lekko szpinak dodajemy kasze przyprawę uniwersalna i ugotowana kaszę .Mieszamy. Plasterki bakłażana zawijamy w tubki spinamy wykałaczką .Nakładamy kasze z szpinakiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 06.01.2014 00:13
ale pięknie
Piotr-21 12.08.2012 14:15
fajne
kasiaw 05.08.2012 09:02
bardzo ładnie wyglądają
aginaa 28.04.2012 20:38
swietnie wyglada
Rafał10 28.04.2012 15:14
Wygląda świetnie! Składniki wprost idealne dla mojego podniebienia :)
iwa643 28.04.2012 08:29
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak