Pasztet staropolski

Pasztet staropolski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dkg
  • podgardle

    50 dkg
  • wieprzowna

    50 dkg
  • wątróbka cielęca

    35 dkg
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    4 szt
  • kajzerka

    1 czerstwa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroic na kawałki i obsmażyc na rumiano. Przełożyc do garnka, zalac ciepłą wodą, dodac całą obraną cebulę oraz przyprawy i gotowac około 2 godziny. Na 20 minut przed końcem gotowania dodac watrobkę. Ostudzone mięso zemlec dwa razy wraz z wątróbką, ugotowaną cebulą i namoczoną w wywarze po gotowaniu mięsa bułką. Dodac jajka i doprawic do smaku. Włożyc do formy i zapiekac około 40 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

01.03.2012 10:54
uwielbiam domowy pasztecik

Marybeth

18.10.2011 13:42
Pewnie pyszne :)

mehia

08.07.2010 10:48
ciekawy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat