Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet staropolski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 50 dkg
podgardle 50 dkg
wieprzowna 50 dkg
wątróbka cielęca 35 dkg
cebula 1 szt
jajko 4 szt
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet staropolski

Mięso pokroic na kawałki i obsmażyc na rumiano. Przełożyc do garnka, zalac ciepłą wodą, dodac całą obraną cebulę oraz przyprawy i gotowac około 2 godziny. Na 20 minut przed końcem gotowania dodac watrobkę. Ostudzone mięso zemlec dwa razy wraz z wątróbką, ugotowaną cebulą i namoczoną w wywarze po gotowaniu mięsa bułką. Dodac jajka i doprawic do smaku. Włożyc do formy i zapiekac około 40 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 01.03.2012 10:54
uwielbiam domowy pasztecik
Marybeth
Marybeth 18.10.2011 13:42
Pewnie pyszne :)
mehia 08.07.2010 10:48
ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak