Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki w parmezanowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
jajko 1
pomidory krojone z puszki 400 gram
parmezan starty 50 gram
sól
pieprz
natka pietruszki
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki w parmezanowym sosie

Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem, oregano oraz bazylią.Uformuj małe kulki i delikatnie podsmaż je ze wszystkich stron. Nastepnie dodaj pomidory z puszki wraz z sokiem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj przez ok. 15 minut. Dodaj starty parmezan i wymieszaj.
Posyp na koniec natką pietruszki.

Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 26.08.2012 15:06
apetyczne
luki1984 26.08.2012 15:06
apetyczne
Pietruszka 26.05.2012 14:20
wyglądają smacznie
caralajna 29.04.2012 09:39
świetne
misia53 28.04.2012 15:58
ślicznie wyglądają
Rafał10 28.04.2012 15:14
Pychotka !
parysek10 28.04.2012 14:04
rewelacyjne danie
Cukiereczek13 28.04.2012 10:19
ale pysznie wyglądają :)
Aga20 28.04.2012 09:18
super!!
iziona 28.04.2012 07:53
Wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak