Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie klopsy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 450 gram
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
bułka czerstwa 1/2 szt
mleko 1/2 szklanki
szczypta soli
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie klopsy

Cebulę dokładnie obrać oraz pokroić w małe kawałki. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć z nadmiaru mleka. Mięso włożyć do miseczki wbić jajko, szczyptę soli, odciśniętą bułkę, przyprawy i dokładnie całość wygnieść.
Następnie olej rozgrzać na patelni. Z mięsa uformować małe klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron. Na koniec odsączyć z tłuszczu i ułożyć na talerzyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak