Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie udka do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka drobiowe 6 szt
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
marchew duża 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie udka do obiadu

Udka opłukać, osuszyć delikatnie natrzeć solą oraz pieprzem jak i przyprawą do kurczaka wg. uznania, następnie na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić przygotowane udka i obraną i pokrojoną na małe różne kawałki marchew oraz dusić pod przykryciem, obracając udka. Gotowe udka włożyć na talerzyk i posypać wg. uznania posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 10.05.2012 18:51
super
LuKaSz4761 30.04.2012 10:45
Dziękuje za uwagę smażyłem na oleju podlewając odrobiną wody pozdrawiam
Ewa104 30.04.2012 10:26
Chyba trzeba troszkę podlać wodą czy bulionem? Bo na samym oleju to się raczej mocno zesmażą a nie uduszą. a może jestem w błędzie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak