Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka czarna babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
kakao 1 łyżka
dżem 1 łyżka
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka czarna babka

margarynę ,mleko,kakao,dżem,cukier,wymieszać i podgrzewać ,doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając.Wszystko ostudzić,potem dodać mąkę,jajko i sodę,rozpuszczona w odrobinie ciepłej wody.Całość zmiksować,wylać do formy babkowej i upiec

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.05.2012 17:32
mniam mniam;)
kuklik 14.05.2012 15:05
pycha
Ewa111 14.05.2012 13:17
wystarczy pół godziny w temperaturze 180 stopni,ja mam taką okrągłą ,niedużą foremkę
fictor123 05.05.2012 16:56
smaczna
SmacznaPyza 27.04.2012 21:58
czarna z jedną łyżką kakao? jaka forma, ile i w jakiej temperaturze piec?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak