Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka królicza z tymiankiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z królika 1 szt
tymianek szczypta
sól do smaku
piprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka królicza z tymiankiem

Wątróbkę kroimy i kilkakrotnie płuczemy w zimnej wodzie . Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju , dodajemy wątróbkę i smażymy około 4 minut . Dodajemy tymianek , pieprz i sól , podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.06.2012 07:35
lubie bardzo czesto robie ale z wieprzowiny
mirosława4 23.05.2012 22:40
ciekawe danie i pewnie smaczne nigdy nie miałam okazji jeść takiej wątróbki:)
SmacznaPyza 01.05.2012 20:04
sylwia, też nie rozumiem, ale nie rusza mnie - normalna, uczciwa osoba po prostu odpowie nawet na najgłupsze pytanie :) i dziękuję za wyjaśnienia, nie znam się na królikach i trochę zdziwiła mnie ilość dania na talerzu, ale teraz już wiem co i jak
sylwia / sytofala 30.04.2012 19:59
kto pyta nie błądzi-nie rozumiem minusowania wypowiedzi :(
sylwia / sytofala 30.04.2012 19:56
jedna , jedyna , ale my mamy dużą rasę BOS (Belgijski olbrzym szary)Dorosłe przekraczają 9kg żywca :)
SmacznaPyza 28.04.2012 19:34
to na zdjęciu to jest jedna wątróbka z królika? sporo tego jakoś...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak