Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody rabarbarowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 350 g
cukier 3/4 szklanka
woda 1/4 szklanka
sok z cytryny 0,5 szt
śmietana 30% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lody rabarbarowe

Rabarbar obieramy z włosków i kroimy na małe kawałki.

Wkładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.

Rozgotowujemy i blendujemy.

Gotujemy jeszcze około 10 minut aby masa bardziej zgęstniała.

Odstawiamy ją do przestudzenia.

Do wystudzonej masy dodajemy sok z cytryny, mieszamy.

Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy ja do masy rabarbarowej.

Delikatnie ale dokładnie mieszamy.

Przelewamy do plastikowego pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki.

Lody są gotowe po około 4 godzinach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 17.08.2012 21:36
Rabarbarowych lodów jeszcze nie jadłam, ale napewno smak ciekawy :)
Agata B 23.05.2012 13:45
muszą być przepyszne :))) na pewno będę próbować bo mam w ogródku rabarbar:)
Wiesława1 07.05.2012 19:14
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak