Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwikła

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki czerwone 1 kg
korzeń chrzanu 100 g
sok z cytryny 1 szt
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ćwikła

Buraczki ugotować i ostudzić. ubrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Chrzan oczyścić , obrać i również zetrzeć na tarce.Sok z cytryny rozcieńczyć pół na pół z przegotowaną wodą i wymieszać z chrzanem(jeśli używamy gotowego chrzanu ze słoiczka,soku nie rozcieńczamy) Dodać buraki,sól i cukier i całość wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.04.2012 00:29
lubię;)
Andysz 28.04.2012 13:53
mniamm pycha;) szczególnie do wędlin!
SmacznaPyza 27.04.2012 21:59
ćwikła to burak czerwony, ćwikłowy - Twoje danie to ćwikła z chrzanem :)
EWI 27.04.2012 20:37
lubię
przemek20008 27.04.2012 19:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak