Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serpentynki z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 duże
boczek 8 plasterków
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Serpentynki z kurczaka

Kurczaka kroimy w długie słupki i nacieramy przyprawami. Następnie na każdym kawałku kurczaka kładziemy plaster boczku. Całość nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przekłuwając się raz z jednej, a raz z drugiej strony, żeby „wyszedł” kształt fali. Całość smażymy na oleju na wolnym ogniu, aby mięso w środku się dosmażyło. Podajemy jako danie główne lub przekąska!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.12.2013 16:04
Często robię takiego kurczaka na grillu.
smakowita 31.05.2012 16:01
smaczna propozycja !
MAR3STA 29.05.2012 00:06
ekstra pomysł
Karolinka111 27.04.2012 19:22
wypasione
banaszak1994
banaszak1994 27.04.2012 19:13
z grilla pychotka
czekoladka_m 27.04.2012 18:40
Ale kusi:):)
halina17 27.04.2012 18:29
takie mięsko pyszne jest z grilla , parę godzin marynować
Katarzyna87 27.04.2012 17:52
fajowe
Marko 27.04.2012 17:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak