Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki Agaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 170 g
żółtko jajek 3
śmietana kwaśna 3 lyzki
cukier puder
spirytus 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki Agaty

ze skladnikow zarobic ciasto dobrze ugniatajac calosc zawinac w kulke i wlozyc do lodowki na 30 min
ciasto walkujemy na cieniutkie placki wycinamy cienkie paski ktore rozcinamy na srodku i przekladamy jeden koniec przez rozciecie
Faworki układać na blasze i piec 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160st.C Jeszcze gorące posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolinka111 27.04.2012 19:22
mniam
Katarzyna87 27.04.2012 17:51
mniam
Marko 27.04.2012 17:33
bardzo lubię
zdzichu 27.04.2012 17:27
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak