Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochóweczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 30 dag
ziemniaki 30 dag
marchew 2 szt
kiełbasa 15 dag
boczek 15 dag
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
wywar z warzyw 1 l
cebula 2 szt
mąka 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grochóweczka

Groch zalać wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować do miękkości Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać je do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebule pokroić w drobną kostkę. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, zeszklić i wymieszać z mąką. Lekko zrumienić. Połączyć z zupą. Dodać kiełbasę pokrojoną w półplasterki i startą na na małych oczkach tarki ugotowaną marchewkę, Gotować ok 5 minut i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 28.04.2012 21:04
pycha
Rafał10 28.04.2012 14:59
uwielbiam grochówkę! Robisz taką jaka jest najlepsza z boczkiem i kiełbaską :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak