Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszkowa z toruńską

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
włoszczyzna
ziemniaki
kiełbasa toruńska
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Groszkowa z toruńską

Ziemniaki (3-4)obrać i pokroić, wrzucić do bulionu(1,5l z kostki "na żeberkach"). Zagotować, gdy będą na w pół miękkie, dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę. Kiełbasę podsmażyć na oleju i wrzucić do bulionu razem z posiekaną i podsmażoną cebulką. Doprawić warzywkiem, dodać pół puszki groszku i odrobinę zalewy. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.07.2012 23:34
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak