Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
jajko 3
jogurt naturalny mały
olej ok.pół szklanki
cukier ok.150g
mąka ok.220-250g
proszek do pieczenia 2łyżeczki
sok z cytryny pół cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Brzoskwinie wyłożyć na durszlak lub sito.
Jajka wbić do miski i ubić mikserem,dodać jogurt i zmiksować. Następnie dodać olej i znowu zmiksować. Dosypać cukier, dodać sok z cytryny i ponownie ubić. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą dodawać do masy jajecznej, ciągle ubijając. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Na wierzch wyłożyć owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 29.04.2012 17:43
mniam
Patrycja35 27.04.2012 13:21
smacznie wyglada az mam ochote na takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak