Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinka z piernika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 600 g
margaryna 250 g
cukier 200 g
miód 7 łyż.
landrynki 100 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 5 łyżecz.
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Choinka z piernika

Kroki postępowania

1
Do rondla wkładam margarynę, cukier i miód. Podgrzewam do rozpuszczenia cukru i margaryny, mieszam od czasu do czasu. Zdejmuję z palnika. Do miski przesiewam mąkę, sodę, przyprawy, mieszam. Dodaję przestudzoną miksturę maślano-cukrową. Miksuję na gładką masę. Ciasto piernikowe wałkuję. Wycinam z ciasta kształt choinki. W choince robię małe otworki, w które nasypuję pokruszone landrynki z czubkiem.
Krok 1 - Choinka z piernika foto
2
Piekę w temperaturze 160 ºC przez około 10-12 minut.
Krok 2 - Choinka z piernika foto
3
Po upieczeniu ozdabiam choinkę lukrem.
Krok 3 - Choinka z piernika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 01.08.2012 21:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak