Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pekinska 1
ogórek zielony 1
por 1/2
kukurydza 1
koperek 2 lyzki
oliwa 3 lyzki
sok z cytryny 1 lyzka
woda 1 lyzeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską dokładnie myjemy po zimną wodą i kroimy w małe kawałki.
Krok 1 - Surówka z porem foto
2
Por kroimy na 4 części wzdłuż i siekamy, dodajemy odcedzoną kukurydzę i pokrojony w kostkę zielony ogórek.
Krok 2 - Surówka z porem foto
3
Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek, wody, soku z cytryny, ziół i suszonego koperku. Polewamy sosem sałatkę, na koniec posypujemy swieżym koperkiem i mieszamy. Dekorujemy plasterkami mandarynki.
Krok 3 - Surówka z porem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 24.08.2012 13:21
super
mariusz14 12.08.2012 18:46
wypróbuję
Jolanta_P-S 09.05.2012 19:01
pyszna
aginaa 27.04.2012 20:32
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak