Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak jako dodatek do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 500 g
feta 1
masło 2 lyzki
czosnek ząbki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak jako dodatek do mięs

Kroki postępowania

1
Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie.
Krok 1 - Szpinak jako dodatek do mięs foto
2
Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Szpinak idelanie nadaje się jako dodatek do różnych mięs czy ryb.
Krok 2 - Szpinak jako dodatek do mięs foto
3
Można użyć go także jako farsz do pierogów czy naleśników. Polecam, bo jest pyszny.
Krok 3 - Szpinak jako dodatek do mięs foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.07.2012 08:00
lubię szpinak
aginaa 27.04.2012 20:32
polecam
ziutula
ziutula 26.04.2012 22:21
ja to taki sam zjem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak