Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camembert 100 g
pomidory z puszki 3 łyżka
papryczka piri-piri 1 szt
marynowany czosnek chilli 3 ząbki
marynowane mini cebulki 5 szt
szczypiorek 1 pęczek
tabasco
pieczarki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i odkrajamy nóżki.

Nóżki drobno siekamy.

Ser kroimy na małe kawałeczki.

Cebulki przekrajamy na 4 części, czosnek i papryczkę siekamy bardzo drobno.

Wszystkie składniki (poza kapeluszami pieczarek) mieszamy ze sobą i w szczelnym pojemniku zabieramy na grillowanie ;)
Krok 1 - Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym foto
2
Na rozgrzanym grillu układamy kapelusze pieczarek blaszkami do dołu. Polewamy je sosem tabasco i pieczemy aż będą w środku miękkie.
Krok 2 - Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym foto
3
Przewracamy je na druga stronę i do każdej nakładamy farsz.

Pieczemy aż pieczarki będą miękkie a ser się roztopi.
Krok 3 - Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym foto
4
Przed podaniem możemy dodać jeszcze kilka kropel tabasco.

Smacznego :)
Krok 4 - Grillowane pieczarki faszerowane serem pleśniowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 26.04.2012 19:46
Wyglądają smakowicie!
sylwia / sytofala 26.04.2012 19:42
ależ ślinka cieknie
suzana 26.04.2012 19:07
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak