Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe ozdoby na torty i ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekoloada 100 gram
czekolada gorzka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe ozdoby na torty i ciasta

mam dwa sposoby na zrobienie ozdób z czekolady:
1. Wiórki: czekoladę obieramy obieraczką do warzyw ( lub tarkujemy na tarce warzywnej) i tak powstaną nam wiórki
2, wzorki: czekolade rozpuszczamy w rondelku jak będzie ciepła a nie gorąca to przelewamy ja do woreczka gdzie na końcówce wycinamy maluteńki otworek i wyciskając czekoladę formujemy wzorki jakie tylko chcemy. Wzorki wylewamy na papier do pieczenia poniewaz łatwiej odchodza i zostawiamy do ostygniecia i zastygnięcia, potem delikatnie je odkrawamy i dekorujemy ciasta torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 17.06.2012 18:39
super
Dorian 12.05.2012 18:39
ja tez uwielbiam czekolade i nie wytrzymałyby zabyt dlugo u mnie tez
Betka 10.05.2012 21:09
mniamm;)
safcia 29.04.2012 06:22
nie zdazyłam zrobic bo mam male dzieci ktore uwielbiaja czekolade
SmacznaPyza 26.04.2012 19:13
a zdjęcia nie ma?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak