Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 20 dag
pietruszka 1 sztuka
bulion warzywny 1,5 litra
mąka 1 łyzeczka
śmietana 250 ml
masło 1 łyżka
jajko 5 sztuk
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa na szybko

Pietruszkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Gotujemy w bulionie. Szczaw, płuczemy i siekamy, bądz dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go do bulionu. Wszystko gotujemy razem przez kilka minut, a nastęnie dodajemy śmietanę. W śmietanie jest wcześniej wymieszana mąka z niewielką ilością wody. Do smaku dodajemy przyprawy- sól, pieprz.Wszystko zagotowywujemy. Na koniec dodajemy pokrojone w kawałki małe jajko na twardo ugotowane.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.06.2012 16:41
fajna
Justyna87 26.04.2012 17:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak