Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURACZKI NA CIEPŁO

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula czerwona 2 szt
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BURACZKI NA CIEPŁO

Buraki ugotować ze skórką do miękkości w osolonej wodzie.Wystudzić i obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebule obrać i drobno posiekać.Zeszklić na 1 łyżce oleju ,dodać starte buraki i przyprawić solą ,octem i cukrem.Można dodać ze dwa ząbki czosnku(jak ktoś lubi).Wszystko wymieszać i chwilę podgrzewać na patelni.Podawać na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.12.2013 18:59
smaczny dodatek
olkaaa 05.12.2013 10:07
bardzo lubię
Justa32 26.06.2013 22:13
takie są pyszne:)
Wafelek2601 27.03.2013 22:27
Pyszny dodatek do obiadu
Grażyna13 25.10.2012 17:36
Oj, lubię :)
Łukasz15 20.10.2012 10:53
Pyszne
tomek18 21.09.2012 15:07
bardzo lubię
ben-ka 23.05.2012 19:18
moje ulubione.
MAR3STA 04.05.2012 19:11
fajne
Wacław 30.04.2012 11:47
też bardzo lubię takie
IZABELA29 28.04.2012 13:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak