Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe chipsy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok.1 kg
sól do smaku
olej do smażenia
dowolne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe chipsy

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i umyć.
Krok 1 - Domowe chipsy foto
2
Pokroić je w bardzo cienkie plasterki. Ja pokroiłam je za pomocą blendera.
Krok 2 - Domowe chipsy foto
3
Wrzucać partiami na rozgrzany głęboki olej i smażyć na rumiano.
Krok 3 - Domowe chipsy foto
4
Odsączyć na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Domowe chipsy foto
5
Gotowe chipsy oprószyć solą i posypać ulubioną przyprawą. Ja posypałam przyprawą grill ziołowy. Potrząsnąć miską, żeby przyprawy były na wszystkich chipsach.
Krok 5 - Domowe chipsy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 03.01.2014 22:33
Ciekawy pomysł
mariel78 02.11.2012 10:29
pycha
adam1f 10.08.2012 06:20
dobre
Ada-Gaba 28.04.2012 07:15
świetne
ziutula
ziutula 26.04.2012 15:19
i domowe są lepsze...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak