Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na bialej kiełbasie - z wątróbką i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa 1/2 kg
kapusta kiszona 1 kg
papryka czerwona 1 średnia
włoszczyzna suszona duża garść
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Kolendra natka
wątróbki drobiowe 250 g
pieprz
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na bialej kiełbasie - z wątróbką i papryką

Kapustę opłukać, wycisnąć, przesiekać i zalać w dużym garnku wrzącą wodą.
Dodać białe kiełbaski, ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę i jarzynkę.
Zagotować na dużym płomieniu, zmniejszyć ogień i dalej gotować, pod przykryciem, aż kapusya zmięknie.
W trakcie gotowania dodać wątróbki i kawałki czerwonej papryki.
Kiedy zupa jest gotowa - doprawić ją do smaku czosnkiem, pieprzem, jarzynką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 21.03.2021 22:44
Bardzo ciekawa propozycja:-)
Granita 25.04.2013 12:28
pomysłowa i smaczna zupka
Habibi 07.03.2013 19:53
Polecam, taki kapuśniaczek to jakaś odmiana od tradycyjnego i na prawdę jest smaczny :)
Emilia21 27.07.2012 13:13
mmm
Emilia21 27.07.2012 13:13
mmm
Renata22 13.07.2012 19:12
bardzo apetycznie wygląda
Betka 29.06.2012 00:57
pycha;)
Justa32 27.05.2012 17:15
smaczna zupka
Wojt@s
Wojt@s 28.04.2012 00:03
extra
Habibi 28.04.2012 00:02
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
zdzichu 26.04.2012 14:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak