Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"JASKÓŁCZE GNIAZDO"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 250 g
szynka 150 g
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyzeczki
cielęcina bez kości 250 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: "JASKÓŁCZE GNIAZDO"

Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki. Mięso opłukać. Cielęcinę pokroić w grube plastry w poprzek włókien mięsnych, rozbić młotkiem do mięsa, posolić. Mięso wołowe przepuścić przez maszynkę, posolić dodać pieprz , dobrze wyrobić masę mięsną. Na rozbity płat cielęciny nałożyć masę mięsną, następnie ułożyć plastry szynki, ugotowane jajko, zawinąć tak, aby jajo było w środku, zawiązać nitką, ułożyć na posmarowanej olejem folii, zawinąć piec w gorącym piekarniku około 40 minut, skrapiając wodą. Gdy mięso miękkie, zdjąć folię i nitkę, przekroić ostrym nożem wzdłuż ( otrzymamy 2 porcje). Podawać z ziemniakami i zielona sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 26.04.2012 14:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak