Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA WIOSENNA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
kiełbasa wiejska 200 g
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
szczypiorek 1 pęczek
ogórek świeży 1 mały
rzodkiewka 3 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA WIOSENNA

Z kiełbasy ściągamy skórkę kroimy w kostkę, podsmażamy dodajemy jajka, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz posypujemy umytą i pokrojoną rzodkiewką. Ogórek również myjemy ale nie obieramy ze skórki, kroimy w cienkie plasterki i posypujemy. Na koniec siekamy szczypiorek i posypujemy.
Można również polac ketchupem i musztardą wg. uznania.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.12.2012 11:33
apetyczna jajecznica
Dorian 21.09.2012 21:46
pyszna
daria2911 11.05.2012 08:51
pycha
Margo1 02.05.2012 14:28
ekstra
Margo1 02.05.2012 14:28
ekstra
kuklik 28.04.2012 19:29
pyszne
parysek10 26.04.2012 14:00
jaka kolorowa :)
Patrycja35 26.04.2012 13:08
uwielbiam jajecznice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak