Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawie francuska rozkosz na piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 4 szklanki
margaryna 2 sztuki
piwo 1 szklanka
DODATKOWO:
migdały posiekane
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Prawie francuska rozkosz na piwie

Składniki na ciasto mieszamy w misce ręką by miało konsystencję ciasta francuskiego. Następnie przekładamy na stolnicę i podsypujemy dobrze mąką. Wałkujemy i wykrawamy ciasteczka za pomocą foremek. Układamy na blaszce, smarujemy białkiem, posypujemy migdałami i cukrem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.08.2012 20:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak