Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki - w sosie pieczarkowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
ogórki kiszone
cebula biała
kiełbasa śląska
papryka czerwona
Musztarda chrzanowa Prymat
pieczarki
mąka pszenna
olej
koperek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki - w sosie pieczarkowymi

Ładny i równy kawałek szynki pokroić w plastry, rozbić je na większe płaty i przyprawić pieprzem oraz jarzynką w proszku.
Każdy płat mięsa posmarować musztardą.
Na mięsie ułożyć paski czerwonej papryki, cząstki cebuli, ogórki pokrojone wzdłuż i podobnie pokrojoną kiełbasę (obraną wcześniej ze skórki) - posypać pieprzem i jarzynką, po czym zwinąć możliwie ciasno i owinąć białą bawełnianą nitką.
Gotowe roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju (na rumiano) razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki i posiekaną cebulą - podlać wrzącą wodą, dodać jarzynkę do smaku i dusić do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest gotowe należy roladki wyjąć, sos zagęścić mąką pszenną, z mięsa odwinąć nitkę, ponownie włożyć roladki do sosu i zagotować.
Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.03.2013 19:58
Proponuję zabielić sos chudą słodką śmietanką - będzie bardzo aksamitny :)
Monika63 05.08.2012 09:10
super
IKrakowianka 31.05.2012 17:01
super pomysł na pyszny obiad
Wojt@s
Wojt@s 28.04.2012 00:03
extra
Habibi 27.04.2012 11:05
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak