Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

granola

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 5 kubków
płatki migdałowe 1 kubek
siemię lniane 1 kubek
migdały 1/2 kubka
morele suszone 1/2 kubka
żurawina 1/2 kubka
miód 3 łyżki
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: granola

Wszystkie składniki prócz owoców wrzucamy do jednego naczynia. Miód i masło topimy na niskim ogniu. Po jego roztopieniu dodajemy do składników i wszystko dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy płatki z dodatkami i pieczemy około 30 minut, od czau do czasu mieszamy składniki. Po tym czasie dodajemy morele oraz żurawinę i pieczemy około 5 min. Wyjmujemy blachę z piekarnika czekamy aż granola ostygnie i przekładamy do szczelnie zamykanego pojemnika

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak