Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielonka w słoikach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 2,5 kg
słonina 0,5 kg
czosnek 3-4 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: mielonka w słoikach

Kroki postępowania

1
mięso i słoninę mielimy na dość grubo, dodajemy przyprawy i zmiażdżony czosnek, doprawiamy dość pikantnie
Krok 1 - mielonka w słoikach foto
2
dość mocno wyrabiamy, w międzyczasie do masy dodajemy 3/4 szklanki wody. Tak wyrobione mięso wkładamy do słoików.
Krok 2 - mielonka w słoikach foto
3
Zalewamy je wodą do 3/4 ich wysokości i gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu- studzimy(najlepiej następnego dnia) i znowu gotujemy 2 godziny
Krok 3 - mielonka w słoikach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.09.2013 16:58
To jest bardzo bardzo dobre
IZABELA29 01.08.2013 16:31
JAK JA TO LUBIĘ .
Rogalik 25.05.2012 22:04
dobra
anna186 02.05.2012 21:14
fajne
kuklik 27.04.2012 08:17
co domowe to domowe
ziutula
ziutula 26.04.2012 15:16
lepsze domowe do chleba od kiełbasy ..
irenka 26.04.2012 12:43
super,muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak