Krok

original

Comber króliczy oprószamy solą i płatkami chili. Na patelni rozgrzewamy olej.

Krok

original

Rumienimy comber z dwóch stron na dużym ogniu. Usmażone mięso przekładamy do miseczki.

Krok

original

Na pozostały na patelni olej wrzucamy pokrojoną w kostkę(paski) żółtą paprykę.

Krok

original

Migdały i orzeszki Pini ucieramy w moździerzu.

Krok

original

Smażymy na dużym ogniu. Gdy papryka się zarumieni dodajemy potłuczone moździerzu orzeszki Pini i migdały wraz z bułką tartą.

Krok

original

Chwilę smażymy do zarumienienia bułki tartej.

Krok

original

Zawartość patelni wsypujemy do wywaru warzywnego.

Krok

original

Miksujemy na jednolity sos. Solimy do smaku i wrzucamy gałązki rozmarynu.

Krok

original

Gotujemy na małym ogniu kilka minut zagęszczając sos (po ugotowaniu rozmaryn wyrzucamy).

Krok

original

Tak przygotowanym sosem polewamy usmażony comber króliczy. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Gratuluję wygranej. W pełni zasłużone. Przepis rewelacyjny.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Jestem ciekawa smaku, bo wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    chyba jednak wpadnę na tego królika;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniały na rodzinny obiad :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !