Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe fingerki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża podwójna
marynata do kurczaka z rozmary 3 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
płatki suszonych pomidorów 2 łyżka
olej rzepakowy
biały sezam 2 łyżka
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe fingerki

Kroki postępowania

1
Piersi dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w średnie paski, posypujemy marynatą, odstawiamy na 10 minut.
Krok 1 - Kurczakowe fingerki foto
2
2 łyżki bułki tartej mieszamy z płatkami pomidorów, a pozostałą bułkę z białym sezamem.
Krok 2 - Kurczakowe fingerki foto
3
Paski mięsa panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku i dalej 1/3 pasków w bułce zmieszanej z sezamem, 1/3 w bułce z płatkami suszonych pomidorów, a pozostałe w obu panierkach.
Krok 3 - Kurczakowe fingerki foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Najlepiej smakują od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Kurczakowe fingerki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 10.07.2012 11:34
mhm fajniutki przepisik.
pacpaw 07.05.2012 22:06
fajnie pomyślane
stokrotka 27.04.2012 07:10
smakowitości
Sroczka 26.04.2012 14:11
Ciekawa nazwa. Zjadłabym porcyjkę.
pioge7 26.04.2012 08:14
zjadło by się :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak