Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie ryżowa sałatka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1 woreczek
ryż długoziarnisty 1/2 szklanka
ogórek 1 około 20 dag
suszone pomidory 6 połówek
ser żółty 15 dag
szczypiorek 1 mały pęczek
słonecznik łuskany 5 łyżka
olej z suszonych pomidorów 5 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie ryżowa sałatka

Kroki postępowania

1
Oba rodzaje ryżu gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Krok 1 - Podwójnie ryżowa sałatka foto
2
Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, również kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do pozostałych składników.
Krok 2 - Podwójnie ryżowa sałatka foto
3
Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni, studzimy. Do ryżu dodajemy umyty i drobno posiekany szczypiorek oraz olej z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przed podaniem dodajemy prażony słonecznik i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Podwójnie ryżowa sałatka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.05.2012 22:05
rzadko robię sałatki z ryżem
Anna146 26.04.2012 07:01
oryginalna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak