Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe ciasteczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 sztuka
DODATKOWO:
mleko
cukier
banan 1/2 rozgnieciony

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe ciasteczka

Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz pogniecione banany i jajko. Zagnieść gładkie ciasto i schłodzić je kilka godzin w lodówce, następnie rozwałkować na 1 cm grubości i wyciąć ciastka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce, posmarować mlekiem i posypać po wierzchu cukrem. Piec do uzyskania złotego koloru w temp. 180st.
Ciastka zrobiłam z ciekawości jak smakują i były smaczne zaraz po upieczeniu, ale nie polecam robienia ciastek na zapas bo już na drugi dzień były lekko czerstwe i trzeba było posiłkować się dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 23.06.2012 18:56
super
Kikiriki 29.04.2012 09:20
super
agunesu 25.04.2012 23:17
nieespotykany przepis
Justyna87 25.04.2012 22:51
smaczne:-)
Mati13 25.04.2012 21:49
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak