Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z pesto i fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron długi 350 g
fasolka szparagowa 250 g
pestki dyni 1/4 szklanki
pestki słonecznika 1/4 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 8-10 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól
parmezan starty 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z pesto i fasolą

Pestki słonecznika i dyni upraż na suchej patelni. Natkę pokrój i przełóż do blendera. Dodaj połowę pestek, 40 g parmezanu, czosnek oraz oliwę i zmiksuj na gładki sos.
Fasolkę ugotuj, odcedź. Makaron wrzuć na wrząca, osoloną wodę. Ugotuj go al dente, odcedź. Wymieszaj go z fasolką i pesto. Przełóż na talerze, posyp pozostałym parmezanem i pestkami dyni i słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.05.2012 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak